joi, 9 decembrie 2010

Invitatie la Tihuta

Azi e ziua ta. Muntele tău aşteaptă. Aşa că... porneşte la drum.
Dr. Seuss

La 1227 m altitudine, străbătut de drumul european E 58 proaspăt refacut si localizat in sud-estul Muntilor Bargau se află Pasul Tihuta, principala cale de legatura dintre Transilvania si Moldova. Pasul Tihuta este bogat in munti, păduri de foioase, izvoare cu apă cristalină si fructe de pădure.
In Pasul Tihuta la 45 de km de municipiul Bistrita-Năsăud se află satul Piatra Fântânele, un sat unde timpul are răbdare cu oamenii. Satul este situat la o altitudine de 1201 m si una dintre principalele calitati este aerul foarte curat, fara sa punem la socoteala linistea de care aveti parte. Fată de statiunile de pe valea Prahovei ticsite de turisti in fiecare week-end aici poti gasi adevarata liniste, tihnă si pace.
Odata intrat in sat se dechide la orizont o splendida panorama a muntilor din jur. Un sat linistit, cu o cooperativă de pe vremea cand bătranii satului erau tineri si un hotel despre care a scris Bram Stoker in celebra lui carte “ Dracula ”. Satul este intins pe mai multi km si are un catun, Ciosa, la 12 km de strada principala. Pe drumul spre catun se poate vedea vechiul drum roman, pavat cu lespezi din piatra, foarte bine conservat. La iesirea din sat de poate vedea prima centrala eoliana din Romania.
In timpul verii, satul Piatra Fantanele este un loc perfect pentru a va recupera linistea pierduta in mediul urban, este un mediu sănătos pentru copii si bătrâni sufocati de zgomotul si poluarea orasului. Vara se pot face excursii pe muntii din apropiere, m-tii Rodnei, m-tii Caliman, m-tii Bargaului, se poate culege zmeură, afine si fragute, se poate vizita izvorul cu apă minerala naturală din mijocul pădurii si daca va place sa pedalati puteti face drumetii pe biciclete. Pentru doamnele si domnisoarele doritoare de un bronz natural de munte aici este locul potrivit. Iarna este un loc frumos pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Specialisti sustin ca aceasta zona este cea mai ionizata din tara. Este indicata pentru afectiuni ale aparatului respirator, depresie si stres. Atat pe tine de iarna cat si pe timp de vara, langa cabana, la 10 m, se afla un telescaun care va poate duce pana in padure.
În acest loc minunat vă punem la dispozitie cabana noastră. O cabana modernizată, cu 3 camere cu baie si bucătărie proprie, televizor si foisor propriu si 2 camere fara baie. In cele 3 camere cu baie si bucatarie pot sta 4 persoane, respective 2 cupluri. Cabana are doua etaje si mansarda. Afară in curte si la etajul unu va oferim o masă pentru mancat sau pur si simplu pentru discutii. Nu vă punem la dispozitie mancarea. Pentru ca nu putem multumi din punct de vedere gastronomic pe toata lumea ne-am hotarat ca deocamdata sa nu oferim serviciul culinar.
Pentru cine caută linistea, aerul curat, cantece de munte, focuri de tabara, drumetii, fructe de padure si bronz de calitate asta este locul potrivit.

Va asteptam la nr de telefon: 0746315898. Dl. Niculae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu